Firmele care vor angaja elevi si studenti in perioada vacantei de vara, pot primi drept stimulent de la stat o suma de 250 de RON/angajat (elev sau student, incadrat in munca pe perioada vacantei). Anuntul a fost dat de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov.

Stimulentul de 250 de RON va fi acordat pentru o perioada maxima de 60 de zile lucratoare intr-un an, pentru fiecare elev/student angajat cu un contract individual de munca incheiat.

Angajatorul va suporta din fonduri proprii diferenta dintre cei 250 de RON si salariul lunar al angajatilor care se regasesc in categoria celor care inca frecventeza cursurile liceale sau universitare.

Care sunt conditiile in baza carora angajatorul beneficiaza de stimulentul financiar lunar?

>> Existenta unui contract individual de munca cu o durata determinata de timp, egala sau mai mica decat durata vacantei de vara, care poate fi cu norma intreaga sau in regim part-time*/
>> Existenta unui contract de munca temporar in care sa fie specificata durata misiunii de munca temporara egala sau mai mica decat durata vacantei.

*Se considera contract cu norma intreaga, in cazul elevilor de pana in 18 ani, acel contract individual de munca incheiat cu un timp de ore de lucru efective de maxim 6 ore/zi, respectiv 30 ore/saptamana.

Acordarea stimulentului in cauza se realizeaza doar in urma incheierii unei conventii cu AJOFM in termen de 30 de zile de la data la care elevii/studentii au fost angajati.

Sursa articol: www.startupcafe.ro