Cum ar fi sa poti plati, oricand, pe cineva sa stea la coada pentru tine?

Suna bizar, stim! Si nu ne-am fi gandit ca ar putea exista persoane mai mult decat fericite sa fie platite pentru “a-ti tine randul”. Poate ne-a trecut vreodata prin gand sa platim pe cineva sa stea la cozile interminabile pentru noi, dar neavand pe cine, am ales sa pierdem ore pretioase din timpul nostru pentru a cumpara un bilet la un meci important de fotbal sau mai stim noi ce… .

Dar v-ati fi gandit vreodata ca cineva a fost suficient de inspirit sa-si deschida o afacere din “statul la coada”?

Este vorba despre Robert Samuel, un profesionist desavarsit in ale “statului la coada” in New York, bineinteles. Samuel incaseaza 25$ pentru prima ora petrecuta la coada pentru altcineva si 10$ pentru fiecare jumatate de ora care urmeaza. Intr-o saptamana poate ajunge cu usurinta la 1.000 $.

Povestea lui Samuel este demna de apreciat, intrucat cu ani in urma, in momentul in care si-a pierdut slujba in calitate de reprezentant vanzari la AT&T, a vazut oportunitatea de a castiga bani din lansarea Iphone 5. A postat un anunt pe Craiglist, oferindu-se sa stea la coada pentru 100$ in vederea achizitionarii telefonului.

Clientul lui Samuel a renuntat la achizitia telefonului, insa i-a platit acestuia orele petrecute la coada in numele sau. In acel moment, Samuel si-a vandut locul, iar in 19 ore de la “contractarea” primului client a reusit sa castige 325 $.

Asa a luat nastere afacerea lui Samuel, Sold Inc. (Same Ol Line Dudes) in Decembrie 2012. In momentul de fata, atunci cand apare un nou client, Samuel trimite un mass tuturor angajatilor lui pentru a verifica cine se ofera.

In mod surprinzator aflam ca oamenii care apeleaza la serviciile Sold Inc. sunt oameni modesti, oameni care nu pot parasi locul de munca pentru a-si achizitiona un bilet la un concert, sau care isi doresc atat de mult un Xbox, dar nu intr-atat cat sa fie dispusi sa astepte in frig 6-7 ore la coada.

Ni s-a parut interesant modul in care Sold Inc. se promoveaza – trimit poze clientilor de la cozile interminabile, pentru a le arata ce au reusit sa evite, apeland la serviciile lor. Pozele sunt postate si in social media. Totodata, au grija sa scrie numele firmei lor pe asfalt, in fata magazinelor, a cofetariilor, a intrarilor la metrou etc..

Saptamana aceasta am ales sa scriem despre povestea lui Samuel pentru ca ne-a inspirat! Pe data viitoare! Pana atunci, like us on Facebook!

Si nu uita, daca ideea este cea care nu-ti lipseste si te gandesti serios sa-ti deschizi o afacere noi te putem ajuta sa depasesti multe obstacole (viziteaza sectiunea Servicii).

Sfarsit de saptamana usor,
Echipa infiintarefirmaurgent.ro