Te gandesti de ceva timp sati infiintezi o firma de catering in Bucuresti? Nu zici rau. Daca stam sa ne gandim, trendul gospodinelor care obisnuiesc sa gateasca este in cadere libera, pe fondul vietii alerte si a job-urilor solicitante din corporatii si mai ales, toti oamenii care muncesc in Bucuresti au nevoie de un pranz sanatos.

Exista posibilitati reale de castig, iar administrarea unei firme de catering nu este deloc greu de gestionat. Costurile de infiintare sunt modice, fara sa depaseasca aproximativ 2.000 RON (capital social + demersuri administrative). Costurile implicate in echipamente si spatiu de desfasurare pot fi cuprinse intre 10.000 si 50.000 de euro, in functie de: zona de amplasare a spatiului, capacitatea de lucru, programul de livrare etc..

Care sunt pasii necesari pentru a deschide o firma de catering?

1. Demersuri administrative pentru inregistrarea firmei, obtinerea avizului sanitar si a celui tehnic de functionare. Cele doua avize pot fi obtinute de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

2. Alegerea nisei de functionare – ce tipuri de preparate alimentare vor fi furnizate de firma de catering (cu specific traditional romanesc, raw vegan, italian etc.)

3. Alegerea spatiului de activitate. In functie de dimensiunea dorita (numar estimate de comenzi, program de lucru, numar angajati), spatiul poate fi la domiciliul tau sau intr-o incapere inchiriata, atat timp cat sunt respectate legile pentru alimentatia publica.

4. Obtinere autorizatiilor de desfasurare in conditii legale si de igiena a activitatilor de depozitare alimente, preparare si livrare mancaruri.
5. Identificarea resurselor umane specializate si calificate pentru firma de catering (contabil, bucatar, livrator etc.)

6. Construirea unui website care sa prezinte meniul, zonele de livrare, intervalul de livrare, suma minima a comenzii, date de contact etc.

7. Promovarea, ultima pe lista, dar printe cele mai importante si necesare pentru succesul afacerii tale

Pe langa activitatea de baza a firmei – livrarea de mancare, poti dezvolta afacerea ta pana la organizarea de evenimente.

Te-am convins? Te asteptam la o intalnire pentru a discuta cum anume te putem ajuta sa duci la bun sfarsit indeplinirea obiectivelor tale.

Mult succes,
Echipa infiintarefirmaurgent.ro