Este foarte greu sa pui bazele unei firme. Pana si antreprenori de succes, ca Marc Andreessen ti-ar spune asta. Si nu conteaza daca tu consideri ca stii cum sa dai startul unei afaceri, vor fi momente in care ti se va dovedi contrariul.

Cand incepi sa pui bazele unei companii, trebuie sa astepti sa te confrunti cu incertitudini financiare si personale. Totodata, se poate intampla sa apara neintelegeri cu partenerii de afaceri. Viata ta de familie este foarte probabil sa aiba de suferit – prea multe ore si energie investite in inceputul afacerii tale….

Intreg procesul de start al unei afaceri poate fi foarte greu.

Asadar, care este motivatia? De ce sa faci asta?

Poti intreba orice antreprenor si vei vedea ca iti vor insirui toate motivele pentru care sa nu pornesti o afacere. Toate frustrarile, dificultatile si momentele dureroase. Dar imediat dupa, vor aduce in atentie acele motive pentru care trebuie neaparat sa incepi demararea unei afaceri.

Iata despre ce-ti vor vorbi:

1. Pasiune. In calitate de antreprenor simti acea pasiune a cresterii propriei tale afaceri, a dezvoltarii propriilor idei, a punerii in aplicare a propriei viziuni. Pasiunea este o conditie prealabila inceperii unei afaceri si este, totodata, un motivator de baza.

2. Valoare adaugata. Antreprenorii sunt creatori. Trebuie sa producem “lucruri” pentru a avea succes. Iar “lucrurle” trebuie sa creeze valoare. Este motivational sa stii ca ceva ce ai demarat incepe sa creeze valoare pentru ce din jur. Iar partea valorii creative contribuie la comunitatea antreprenoriala.

3. Schimbarea lumii. Desigur ca nu orice afacere are potentialul de a schimba lumea, dar cei mai multi dintre antreprenori cred cu tarie ca afacerile lor vor face asta. Este parte din valoarea creatoare. Inceperea afacerii si gestionarea ei cu o pasiune faca echivoc te ajuta sa mergi mai departe.

4. Detinerea controlului. Antreprenorii sunt nebuni dupa detinerea controlului. Considera ca pot face orice mai bine decat ceilalti. A avea aceasta oportunitate poate fi pe de o parte motivational, dar pe de cealalta parte, infricosator – tu detii controlul, tu esti seful, tu esti cel care trebuie sa puna lucrurile in miscare.

5. Banii. Nu mai punem la indoiala ca banii reprezinta un factor motivational foarte mare. Adevarul este ca poti, probabil, sa castigi bani frumosi si in cadrul unui job bine platit, dupa suficienti ani, decat sa incepi o afacere care poate esua. Dar exista si probabilitatea de a avea capacitatea de a genera foarte mult bani intr-un timp relativ scurt, conducand propriul business si bucurandu-te de succes.

Sunt foarte putini antreprenori care dau startul unei afaceri si se opresc. Chiar daca au succes de la bun inceput sau nu, multi antreprenori fac incercari repetate pentru ca motivatia de a incepe o afacere este foarte puternica. Antreprenorii adora sentimentul de a începe ceva nou, perturba status quo-ul, schimba lumea, genereaza valoare, bogăţie. Asta face antreprenorul.

Daca esti un antreprenor desavarsit si vrei sa pui bazele unei afaceri, te asteptam la o discutie echipa infiintarefirmaurgent.ro. Si totul va deveni mult mai usor!!!