INFIINTARE OFFSHORE CIPRU

Conditii generale

– A treia insula ca marime din Mediterana, dupa Sicilia si Sardinia
– Localizat in partea de nord-est a Marii Mediterane, Cipru se afla la incrucisarea drumurilor care duc catre Europa, Asia si Africa
– Cipru a devenit republica independenta in 1960
– Este membra UE
– Sistem juridic bazat pe dreptul cutumiar
– Moneda: EURO
– Limba: Greaca/Engleza
– Economia din Cipru se bazeaza pe sistemul individual. Rolul guvernului este acela de a reglementa, gandi si furniza utilitatile publice.In ultimii zece ani economia din Cipru a cunoscut o crestere spectaculoasa iar moneda a avut stabilitate.
– Societatile Cyprus LTD sunt organizate conform legii societatilor din Cipru, cap. 113, in baza actului societatilor engleze din 1948.

Confidentialitate

– Informatii referitoare la societati LTD pot fi obtinute din Registrul Societatilor, toate dosarele fiind accesibile si publice.
– Totusi, conform legii din Cipru, proprietarul poate folosi actionari nominali pentru a detine actiunile in numele sau si din motive de confidentialitate. Confidentialitatea asupra proprietarului este pastrata atat timp cat societatea si proprietarul nu sunt implicate intr-o activitate penala.

Impozitare si Tratate despre dubla impozitare

– Taxe guvernamentale: 350 EUR, care se platesc din primul an de inregistrare catre Registrul Cometului(echivalentul impozitului forfetar)
– Taxe corporative: procent de 12,5%/profit, cel mai mic din UE. Acest procent de 12,5% poate ajunge insa la 0% prin diferite operatiuni contabile
– Cerinta de a pregati si completa conturi
– Cerinta de a pregati declaratii financiare cu ajutorul unui audit local
– Cipru combina regimul impozitarilor mici cu reteaua de tratate referitoare la dubla impozitare. A incheiat cele mai multe tratate referitoare la dubla impozitare in comparatie cu orice alta jurisdictie offshore, in special cu tarile din Europa Centrala si de Est si cu un numar de tari din Orientul Mijlociu (Austria, Bulgaria, Belarus, Belgia, Canada, China, Cehia, Danemarca, Egipt, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, India, Irlanda, Italia, Kuwait, Malta, Mauritius, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia, (inclusiv majoritatea tarilor din fosta Uniune Sovietica: Azerbaijan, Armenia, Kargastan, Moldova, Uzbekistan si Ucraina, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Suedia, Siria, Tailanda, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA si fosta Iugoslavia).

Perioada

– Inregistrarea unei societati noi dureaza 20-30 zile
– Sunt disponibile societati gata infiintate (ready-made) – la care se face doar transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.Acesta societati nu au desfasurat activitate si sunt tinute intr-o stare de suspendare,fara cont bancar,numar de TVA,etc.Timp necesar 5-15 zile.

Actionari

Minim 1

Directori

– Minim 1 (nu sunt necesari directori locali, dar este recomandat din motive de rezidenta fiscala)
– Directorii pot face intrunirile oriunde dar este de dorit ca acestea sa se desfasoare in Cipru din motive de rezidenta fiscala.

Alte informatii

– Necesitatea de a completa profiturie anuale in Registrul Societatilor
– Necesitatea numirii unui secretar (este de preferat ca acesta sa fie rezident in Cipru)

Sistem bancar si conturi

– Cipru are un sistem bancar foarte stabil, banci internationale fiind prezente in majoritatea oraselor din Cipru.
– O societate Cyprus LTD poate deschide conturi bancare oriunde in lume.

LISTA DE PRETURI CYPRUS LTD

Inregistrarea standard – 2.000 Euro

Include:
– Pregatirea si depunerea la registru a Statutului si Actului Constitutiv, precum si a celorlalte documente
– Taxa de timbru care se plateste la inregistrare
– Furnizarea urmatoarelor documente:

 • Certificat de inregistrare (apostilat)
 • Certificat sediu social (apostilat)
 • Certificat director/secretar (apostilat)
 • Certificat actionar nominal (apostilat)
 • Statut si Act Constitutiv (in Greaca si Engleza) – apostilat
 • Proces verbal
 • Certificat de actiuni
 • Act fiduciar
 • Numiri
 • Inregistrari
 • Imputernicire/procura apostilata (valabila pentru 1 an)

– Curier
– Stampila
– Director nominal timp de 1 an
– Sediu social/Secretar timp de 1 an
– Actionar nominal
– Taxe pentru primul an (include taxa de autorizare din partea guvernului, taxe reprezentant procesual, sediu, director si actionar nonimal)
– Deschidere cont bancar in Cipru cu online banking si card atasat contului
– Inregistrare TVA/VIES daca este cazul

Taxe anuale – platibile catre firma noastra, din al doilea an de la infiintare – 1.000 EURO

Includ:
– Sediu social/ Secretar Nominal
– Director Nominal
– Actionar Nominal

Taxe anuale – platibile catre Autoritatile din Cipru

– Annual Levy Tax ( impozit forfetar) platibil direct catre Registrul Comertului din Cipru – 350 EURO
– Annual Return Tax – 150 EURO

Cheltuieli optionale

Certificat rezidenta fiscala – 300 EUR

Contabilitate

– Pana la 10 tranzactii/trimestru(facturi intrare/iesire) – 100 EURO + TVA /trimestru
– Fiecare tranzactie suplimentara – 3 EURO
Pretul mentionat include depunerea deconturilor de TVA.
Audit obligatoriu realizat dupa incheierea anului fiscal – pret la cerere

IMPOZITAREA COLECTIVA

Societatile rezidente sunt impozitate in baza venitului obtinut la nivel mondial. O societate este rezidenta in Cipru daca managementul si controlul se fac din Cipru (Nota: Inregistrarea in Cipru nu este decisiva). Veniturile obtinute din alte surse de catre societatile rezidente se supun impozitarilor colective in acelasi fel cu veniturile obtinute in Cipru. Societatile care nu sunt rezidente sunt taxate doar la veniturile realizate in Cipru.

Venit impozitabil – impozitul colectiv se aplica la profiturile afacerii, dobanzi si reduceri, chirii, redevente, remuneratii si alte profituri obtinute din proprietati, precum si compensatii in urma liberului arbitru. Cheltuielile care apar in legatura cu obtinerea veniturilor sunt deductibile.

Procent – Societatile LTD au un impozit colectiv de 12,5%. Sunt mai multe tipuri de venituri (de ex. dividende, dobanzi si chirii) care sunt supuse unei impozitari speciale. Acest procent de 12,5% poate ajunge insa la 0% prin diferite operatiuni contabile

IMPOZITAREA DIVIDENDELOR

Dividendele primite de la societati din Cipru sau din strainatate sunt scutite de impozitarea colectiva.

IMPOZITAREA CASTIGURILOR DIN CAPITAL

Profiturile obtinute din vanzarea actiunilor sunt scutite de impozitare. Se aplica impozitare de 20% pentru castigurile din capital daca castigul vine in urma unei vanzari a unei proprietati imobiliare situate in Cipru si pentru obtinut din vanzarea unor actiuni dintr-o societate nelistata care detine proprietati imobiliare in Cipru.

ADMINISTRARE & CONFORMITATE

– Anul fiscal este anul calendaristic.

TAXA PE VALOARE ADAUGATA

– Tranzactii impozitabile – TVA nu se aplica pentru vanzarea de bunuri, furnizarea de servicii si importul de bunuri din afara UE.
– Procent – procentul standard este de 19%
– Inregistrare – inregistrarea in scopuri TVA se face automat la atingerea pragului de 15.600 EUR. Pentru achizitii de bunuri intracomunitare, inregistrarea se face automat la atingerea pragului de 10.251 EUR.
– Completarea si plata – termenul limita pentru depunerea declaratiilor de TVA si pentru plata TVA este data de 10 a lunii urmatoare perioadei luate in calcul.
– Penalizari – exista o penalizare fixa de 51 EUR pentru completarea intarziata. Mai departe, atunci cand depunerea declaratiilor este facuta in termenul limita dar obligatiile de plata nu sunt achitate din proprie initiativa, sau atunci cand declaratiile nu sunt depuse in termenul limita iar obligatiile de plata nu sunt achitate din proprie initiativa, se va aplica o penalizare de 5% din totalul impozitului stabilit. Dobanda pentru plati intarziate este de 8%.

TRATATELE DUBLEI IMPOZITARI

Cipru combina regimul impozitarilor mici cu reteaua de tratate referitoare la dubla impozitare. A incheiat cele mai multe tratate referitoare la dubla impozitare in comparatie cu orice alta jurisdictie offshore, in special cu tarile din Europa Centrala si de Est si cu un numar de tari din Orientul Mijlociu (Austria, Bulgaria, Belarus, Belgia, Canada, China, republica Ceha, Danemarca, Egipt, Franta, Germania,Grecia, Ungaria, India, Irlanda, Italia, Kuwait, Malta, Mauritius, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia, (inclusiv majoritatea tarilor din fosta Uniune Sovietica: Azerbaijan, Armenia, Kargastan, Moldova, Uzbekistan si Ucraina), Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Suedia, Siria, Tailanda, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA si fosta Iugoslavia).

Majoritatea tratatelor urmeaza modelul OECD si au ca obiect reducerea sau eliminarea impozitelor obisnuite impuse de catre statele contractante asupra dividendelor, dobanzii si platii de redevente.

Este benefic pentru colaborarea cu anumite state din Europa de Est si Rusia intrucat investitorii straini care investesc in Europa de Est au posibilitatea sa directioneze investitiile printr-o tara cum este Cipru, care are un tratat cu tara primitoare prin care se permite reducerea si eliminarea in anumite cazuri a impozitelor datorate.

CUM VA PUTEM AJUTA

Personalul nostru experimentat in domeniul contabil se va asigura ca societatea dumneavoastra indeplineste toate cerintele IFRS (de raportare financiara la nivel international) si ale autoritatilor fiscale din tara in care societatea este inregistrata. In mod particular, echipa noastra va presta urmatoarele servicii:

– Contabilitate
– Pregatirea raportarilor lunare ale managementului
– Completarea documentelor contabile si de management
– Inregistrarea in fata autoritatilro fiscale si de TVA
– Inregistrarea VIES si INTRASTAT (daca va fi cazul)
– Pregatirea si depunerea declaratiilor de TVA

NOTA: NU SUNT SIMPLII INTERMEDIARI, NOI INREGISTRAM FIRMELE, NOI VA PUNEM LA DISPOZITIE SERVICIILE DE SEDIU SOCIAL, SECRETARA, ASOCIAT SI DIRECTOR NOMINAL, NOI VA TINEM CONTABILITATEA, NOI VA FACEM AUDITUL.