Atunci cand societatile nu au un cod TVA, acestea au nevoie sa fie inregistrate in scopuri de TVA, pentru a-si putea deduce o parte din cheltuieli. In caz contrar, acestea vor fi nevoite sa suporte taxa de 19%.

Iata in ce conditii se poate realiza inregistrarea in scopuri de TVA:

– Atunci cand este depasit plafonul de 65.000 Euro cifra de afaceri, prin lege, persoana impozabila este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA, impreuna cu declaratia de mentiuni
– Atunci cand persoana impozabila declara, la infiintare, ca va depasi plafonul de scutire de TVA sau ca doreste sa se inregistreze in scopuri de TVA
– Atunci cand persoana impozabila opteaza pentru calitatea de platitor de TVA, chiar daca nu a depasit plafonul de 65.000 Euro cifra de afacere

Conform conditiilor impuse de art. 47 din Codul de procedura fiscala, certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, cu data inregistrarii inscrisa, se comunica persoanei impozabile de catre institutia competenta pe baza deciziei care atesta aprobarea inregistrarii in scopuri de TVA.

Societatile comerciale care recurg la serviciile de gazduire a sediului social in cabinet de avocat si care se regasesc in una dintre situatiile de mai jos*, nu pot fi inregistrate in scopuri de TVA imediat dupa infiintare:

*societatea comerciala nu are deschis punct de lucru (a se avea in vedere ca la cabinetul de avocat nu este posibila autorizarea activitatilor economice) / societatea comerciala are punct de lucru deschis, insa desfasoara activitati care nu sunt autorizate, neindeplinind conditiile de functionare prevazute de legislatie privind: domeniul protectiei muncii, al protectiei mediului, al P.S.I, sanitar sau sanitar-veterinar.

Solicitarile de inregistrare in scopuri de TVA nu au termen limita si pot fi repetate la nevoie.

Persoanele impozabile care doresc sa se inregistreze in scopuri de TVA doar la momentul depasirii pragului de 65.000 Euro (220.000 Ron) cifra de afaceri/anul fiscal current, Infiintare Firma Urgent poate asigura serviciul de gazduire a sediului social inca de la infiintare, sau dupa infiintare – pe baza inregistrarii mentiunii de schimbare a sediului social.

Pentru orice alta informatie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, la numarul: 0725 535 555!

Ne gasiti si in social media:

Facebook

LinkedIn

Twitter