CONSULTANTA GRATUITA: Aveti nevoie de mai multe informatii? Nu ezitati sa ne contactati.
Operatiunea de inchidere a firmei, respectiv procedurile de dizolvare, lichidare, radiere, presupun inregistrarea a doua mentiuni la Oficiul National al Registrului Comertului, in raza caruia se afla sediul social al firmei.
Ne vom ocupa de intocmirea dosarului, avand nevoie de la dumneavoastra de urmatoarele documente:
Avand documentele de mai sus, va vom redacta deciziile asociatului unic sau hotararile adunarii generale a asociatilor pentru dizolvare, lichidare, radiere, anexele de publicare in Monitorul Oficial, cererile de inregistrare a mentiunilor in Registrul Comertului, cat si documentele care stau la baza modificarilor.

Procedura de inchidere a firmei
presupune 2 dosare:

Primul dosar este cel de dizolvare

La momentul intocmirii dosarului, firma nu trebuie sa mai aiba active (bunuri), nu trebuie sa aiba datorii la furnizori si/sau la Statul Roman.

Dupa depunerea dosarului, cererea este solutionata in 5 zile lucratoare.Dupa solutionare, la circa 7 zile lucratoarele, Oficiul National al Registrului Comertului publica in Monitorul Oficial intentia de inchidere a firmei.

De la data publicarii in Monitorul Oficial, trebuie sa treaca termenul de opozitie de 30 de zile.In interiorul termenului de opozitie, orice persoana interesata (fizica si/sau juridica) sau Statul Roman prin ANAF, Primarii, ITM, etc se pot opune inchiderii firmei. Aceasta opozitie apare de obicei cand firma are datorii.

In cazul in care in cele 30 de zile nu apare nicio opozitie la inchiderea firmei, se va intocmi al doilea dosar.

Al doilea dosar este cel de lichidare si radiere a firmei

La momentul intocmirii dosarului vom avea nevoie de certificatul fiscal de la Administratia Financiara a sediului social, in care sa se evidentieze faptul ca firma nu are datorii la Statul Roman, bilantul de lichidare intocmit de catre expertul contabil, cat si raportul administratorului pentru inchiderea firmei.

Dupa depunerea dosarului de lichidare si radiere, Oficiul National al Registrului Comertului solutioneaza cererea in 5 zile lucratoare.

Termenul aproximativ pentru intreaga procedura este de 50-60 de zile.

Oferta noastra include toate operatiunile necesare infiintarii firmei si nu are costuri ascunse.